Društvo

Хрватска: Дисциплиновање комерцијалних медија

ЗАГРЕБ - Предсједник Вијећа за електронске медије Хрватске, Зденко Љевак, најавио је како ће затражити снимак емисије 'Тренутак истине' у којој хомосексуалац, Милан Кржељ, прича о својим сексуалним искуствима и да ће Нова ТВ можда и привремено остати без концесије.


"То је неприхватљиво. Зна се који се садржаји (вулгарност, секс, псовке...) не смију емитовати у вријеме када их могу гледати и дјеца, изјавио је Зденко Љевак, предсједник Вијећа за електронске медије.

Након прегледа снимка гостовања Милана Кржеља, за Нову ТВ су најављене оштре и ригорозне санкције ако се установи кршење правила обавезних за тв-станице у Хрватској

'Увјеравам вас да ћемо бити врло ригорозни! Па и по цијену да привремено одузмемо концесију. Бит ћемо пуно, пуно строжи јер у рукама имамо алат који је прилично моћан. Али и подсјећам да при томе морамо поштовати процедуру.", рекао је Зденко Љевак.

Нова ТВ не види ништа спорно у гостовању Милана Кржеља нити у оном што је изговорио:

"'Тренутак истине' је емисија у којој нема ни насиља ни псовки, него само искреност кандидата до разине коју су сами спремни изнијети. Приказује се у термину примјереном за ову врсту програмског садржаја и означен је добном ознаком којој претходи и упозорење о примјерености садржаја. Термин овог формата базиран је према европским и свјетским стандардима гдје се овај формат у десет земаља приказује у ударном термину, у 20 или 21 сати.", стоји у саопштењу Нове ТВ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog