Društvo

Плави се и Вишеград - кривац Рзав

ВИШЕГРАД - Главни водоводни цјевовод којим се општина Вишеград напаја водом оштећен је усљед изливања ријеке Рзав, а плављено је и десетак стамбених кућа које се налазе уз ријеку.


Због оштећења главног водоводног цјевовода сачињен је распоред интервентног снабдијевања водом становника Вишеграда, по улицама и насељима.

Због обилних падавина ријека Рзав излила се синоћ на подручју Добруна и Босанске Јагодине, због чега је до јутрос био у прекиду саобраћај на магистралном путу Вишеград - Ужице.

Набујала ријека је однијела више привремених објеката и озбиљно угрозила неколико висећих мостова, као и нови пјешачки мост код Манастира Добрун.

Током ноћи на терену су биле екипе "Романијапутева", Територијалне ватрогасне јединице, саобраћајне полиције и Цивилне заштите.

Екипе предузећа "15. април" су од раних јутарњих часова на терену, процјењују штету и настоје да што прије почну са санацијом.

Угрожена мјеста према Добруну, код Спортске дворане и у Карађорђевој улици, током ноћи обилазили су начелник општине Вишеград Томислав Поповић и његов замјеник Ацо Савић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog