Politika

Додик: Коалиција СНСД-СП-ДНС је стабилна

БАЊА ЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске и лидер СНСД Милорад Додик рекао је да је коалиција СНСД-СП-ДНС стабилна без обзира што посланици ДНС на јучерашњој сједници Народне скупштине РС нису подржали Приједлог закона Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Пензијском резервном фонду РС.


"То нема никакву политичку тежину. Било је различитих гледања што је сасвим нормално и у коалицији нема никаквих раскола, које неки желе. РС задржава своју стабилност и неће бити доведена у питање", рекао је Додик.

Посланици Народне скупштине РС нису јуче усвојили Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Пензијском резервном фонду РС након што претходно није изгласано постојање општег интереса које би омогућило ретроактивну примјену закона.

Овај приједлог закона нису подржали посланици опозиционих странака и ДНС.

Опозиција је алудирала на проблем ретроактивне примјене овог закона, али члан 110 Устава РС предвиђа да се може доћи до ретроактивности ако се за неки акт утврди постојање општег интереса.

Према објашњењу предлагача закона, Приједлог закон био је у циљу задржавања социјалне сигурности најугроженије категорије становништва у РС - пензионера.

Фонд ПИО РС користио је 30 милиона КМ Пензијског резервног фонда као позајмицу и сада треба изнаћи начин како да тај новац буде враћен, а касније треба усвојити овај исти закон без ретроактивног дејства.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog