Društvo

Нађенe нове гробнице жртава из Сијековца

БРОД - Предсједник Удружења за тражење заробљених бораца и несталих цивила из Брода Марко Грабовац изјавио је да је на локалитету у близини Рибњака у Сијековцу откривено више гробница у којима су, како се претпоставља, сахрањене српске жртве из протеклог рата.


Он је рекао да је удружење о томе обавијестило Оперативни тим за тражење несталих Републике Српске, Институт за нестале БиХ, те тужилашта у Добоју и Сарајеву, истичући да је постојање ових гробница откривено интезивним радом чланова удружења, а на основу неких свједочења.

"Мјеста гдје су откривене нове гробнице су обиљежене и чекају на ископавање, како би се ДНК обрадом посмртних остатака утврдио њихов идентитет", рекао је Грабовац.

Он је подсјетио да се на подручју општине Брод налази више масовних и појединачних гробница, које годинама чекају на ископавање, истакавши да му није јасно зашто то још није учињено.

Грабовац је позвао представнике Института за нестале БиХ да одмах предузму активности на ископавању тих гробница, како би се што прије окончала агонија породица које годинама трагају за својим најмилијим, чији траг се губи за вријеме протеклог рата.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog