Politika

Бутмирски пакет је 'минимум који је користан'

САРАЈЕВО - Предсједник Странке демократске акције Сулејман Тихић изјавио је да понуђени бутмирски пакет представља "минимум који је користан", између осталог, због тога што ентитетско гласање своди на један ниво власти, умјесто на досадашња три.


"У садашњем Уставу ентитетско гласање имамо на три нивоа - у Предсједништву БиХ, Представничком дому и Дому народа. Овим пакетом се укида у Предсједништву и Дому народа, а остаје у Представничком дому. Значи и ту је нешто урађено", рекао је Тихић.

Он је оцијенио да треба још доста тога унијети у бутмирски пакет, али је да је оно што је у њему написано, како је рекао, у сваком случају боље од постојећег стања.

"То је 50 одсто реформи устава. Да ли требамо, због тога што не можемо добити 100 одсто, да одбацимо и то 50 одсто и останемо на оним дејтонским рјешењима за која сви кажемо да не ваљају", запитао је Тихић.

Он је поновио да је спреман на разговоре и са домаћим и страним факторима како би се дошло до што бољих могућих рјешења, истакавши као примјер за то намјеру да за четвртак, 12. новембра закаже састанак са политичким лидерима из БиХ и представницима ЕУ и САД, како би се поново разговарало о отвореним питањима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog