Politika

Сиалјџић одбио Тихићев позив на састанак

САРАЈЕВО - Предсједник Странке за БиХ Харис Силајџић неће присуствовати састанку лидера политичких странака који је иницирао предсједник СДА Сулејман Тихић, јер сматра да би овај сусрет представљао оживљавање "прудског процеса".


"Странка за БиХ сматра да овакве иницијативе представљају само бацање прашине у очи јавности, док у суштини иду у сусрет жељама лидера СНСД-а Милорада Додика и његовом настојању да из конструктивних уставно-политичких аранжмана искључи учешће и допринос пријатеља БиХ из међународне заједнице", саопштено је данас из ове странке.

У саопштењу се наводи да ће Странка за БиХ и даље активно подржавати "бутмирски процес" и у њему учествовати, с циљем да се подрже реформе које ће БиХ учинити функционалном државом са потребним капацитетом који ће јој омогућити укључење у евроатлантске интеграције.

Лидер СДА Сулејман Тихић заказао је за четвртак, 12. новембра, састанак лидера седам политичких партија из БиХ које се учествовале у бутмирским разговорима, уз присуство представника ЕУ и САД. /крај/бон/сак

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog