Društvo

Једномјесечни притвор за ухапшене у акцији ''Градина 3''

БАЊА ЛУКА - Судија за претходни поступак Посебног одјељења за сузбијање организованог и најтежих облика привредног криминала Окружног суда у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор за 12 лица ухапшених у акцији "Градина 3", потврђено је у Окружном суду Бања Лука.


Притвор је одређен Дражену Ђокићу, Давиду Маслићу, Бакиру Мулаосмановићу, Ненаду Кршићу, Енесу Аличићу, Марију Марићу, Неђи Стојановићу, Алену Доламићу, Нихаду Хоџићу, Дарку Павловићу, Зорану Живковићу и Мирсаду Бешићу.

Они су ухапшени због сумње да су учествовали у извршењу кривичног дјела организовани криминал, а у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога, оружја или експлозивних материја.

Осумњичени, који су јуче саслушани у Специјалном тужилаштву Републике Српске, притвор ће издржавати у Казнено-поправном заводу "Туњице" код Бање Луке.

У акцији ''Градина три'', која је проведена по налогу Специјалног тужилаштва РС и Окружног тужилаштва Добој, а у сарадњи са припадницима МУП-а РС, федералног МУП-а и полиције Брчко дистрикта, слободе је лишено 35 лица и претресено је 70 локација на подручју РС, ФБиХ и Брчко дистрикта.

Заплијењено је око седам килограма сканка, по 100 грама хероина и спида, 200 комада таблета екстази, више специјалних вага за мјерење наркотика, 15 аутоматских пушака, пет пиштоља, већа количина минско-експлозивних средстава, телефона, сим картица и новца.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog