Republika Srpska

Пунто још у акцији старо за ново

БЕОГРАД - Интересовање за крагујевачки аутомобил "пунто" по систему "старо за ново" и даље је велико, због чега је Министарство економије и регионалног развоја Србије предложило Влади да продужи овај модел продаје возила.


До сада је на овај начин продато 10 000 аутомобила, а Влади се предлаже да већ ове недјеље у систем "старо за ново" убаци још 5 000 "пунта" под истим условима продаје који су важили и до сада, пише лист "Политика".

Компанија "Фијат Србија" и крушевачка "Трајал корпорација" данас би требало да потпишу уговор према којем ће крушевачки произвођач гума испоручивати пнеуматике за аутомобиле који се производе у Крагујевцу, чиме је "Фијат Србија" пронашао у Србији произвођача дизалица које се испоручују као прибор уз сваки аутомобил.

У Министарству економије тврде да је то само почетак локализације производње дијелова за "пунто", а већ се помињу домаћи произвођачи каблова и акумулатора.

Детаљи ових, али и других договора, биће познати када се усагласи датум доласка делегације "Фијата" у Србију, а тренутно се ради на посљедњим формалностима око потписивања анекса уговора.

Очекује се да Италијани у Крагујевац донесу нови бизнис план и да се тек онда потпише анекс, према којем би наредне године била инсталирана нова опрема и обучени радници, а 2011. године стартовала би производња новог модела "фијата".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog