Republika Srpska

Бема враћа 250 радника на посао

БАЊА ЛУКА - Бањалучка Фабрика обуће "Бема" вратила је, након два и по мјесеца, 250 радника на посао у погонима у Мркоњић Граду и Бањалуци, који су били на прерасподјели радног времена, јер је нашла новог купца из Њемачке.


Технички директор "Беме" Маринко Умићевић изјавио је да је поново успостављен контакт са фирмом "Ара" која ће дјелимично наставити сарадњу са "Бемом".

"`Ара` је послала нове налоге и репроматеријал за производњу", рекао је Умићевић.

Он је рекао да је, након што је "Ара" преко ноћи једнострано прекинула производњу и сарадњу без отказног рока, "Бема" упутила писмо Влади Републике Српске (РС) и министру за економске односе и регионалну сарадњу Јасни Бркић. Потом је из овог министарства упућено писмо њемачкој Амбасади.

Умићевић каже да је "Бема" за сада обезбиједила посао за цијелу полусезону за свих 700 и расписала конкурс за пријем 20 нових радника.

"Очекујемо помоћ од града Бањалука и Владе РС, како бисмо могли да наставимо са радом, испоштујемо обавезе према радницима и друштву", истакао је Умићевић.

Он је подсјетио да је "Бема" у прошлој години извезла робе укупне вриједности са репроматеријалом око 20 милиона марака, од чега је вриједност самог "лохн посла" око седам милиона марака.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog