Politika

Човић још не зна да ли ће се одазвати Тихићевом позиву

МОСТАР - Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић није се данас желио изјаснити да ли ће учествовати на састанку који је лидер СДА Сулејман Тихић заказао за четвртак, 12. новембар, али је истакао да начелно подржава сваку иницијативу која може направити помак унапријед.


"Са Тихићем нисам разговарао и требам видјети шта је прави разлог сазивања тога скупа, јер када смо разговарали у Бањој Луци већина лидера се изјаснила да нема потребе да идемо на тај састанак, па зато желим видјети шта се промијенило'', рекао је Човић прије данашње сједнице Централног одбора ХДЗ БиХ у Мостару.

Предсједник СДА Сулејман Тихић заказао је за 12. новембар састанак страначких лидера из БиХ на којем би, уз присуство представника САД и ЕУ, требало да буде разговарано о уставним промјенама.

Лидер СНСД Милорад Додик рекао је раније да ће се СНСД одазвати позиву предсједника СДА да учествују на састанку страначких лидера из БиХ 12. новембра.

"Ако је Тихић сазвао овај састанак представници СНСД ће се одазвати. Ми ћемо бити присутни у сваком домаћем дијалогу и нећемо имати ништа против таквог састанка", нагласио је лидер СНСД.

Предсједник ХДЗ 1990 Божо Љубић рекао је да ће се одазвати позиву да учествују на састанку страначких лидера из БиХ 12. новембра, уколико дођу сви позвани, укључујући и представнике ЕУ и САД.

Лидер Странке за БиХ Харис Силајџић рекао је да неће доћи на састанак који организује Тихић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog