Politika

Влада РС понудила доказе за штетно дјеловање Грегоријана

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске је годину дана након непроцесуирања кривичне пријаве против девет лица које сматра одговорним за сатанизацију Српске данас на свом интернет порталу објавила доказе о њиховом штетном дјеловању.


У кривичној пријави се група лица терети се удруживање ради наношења штете и поврду права Српске, њеног предсједника и премијера, као и министара у Влади Српске, а групу чине главни тужилац БиХ Милорад Барашин, међународни тужилац Хари Фурлан, први замјеник високог представника Рафи Грегоријан, шег одјељења за организовани криминал Тужилаштва БиХ Дејвид Апчер, судија Суда БиХ Шефко Шахбеговића, новинари Федералне телевизије Бакир Хаџиомеровић и Слободан Васковић, предсједник невладине организације "Народни фронт" Драгомир Бабић и функционер Сипе Драган Лукач.

"Већина њих је, охрабрена одбијањем Тужилаштва и Суда БиХ да се упусте у истрагу противправног дјеловања наставила још јаче дјеловање у наношењу што веће штете Републици Српској. Евидентно је да се ради о организованој групи која подстиче вршење кривичних дјела и која има утицај на правосудне институције и дипломатске кругове", закључује се у информацији Владе.

Детаљни докази о њиховом лажном приказивању друштвених и економских прилика у РС и дјеловање Канцеларије високог представника на креирању и одржавању нестабилности у БиХ наведени су на 30 страница текста.

У тексту се објашњава да је ова група створила цијели систем конструкција и лажи који је заснован на наводним анализама и истрагама које је водио ОХР, без било каквих валидних доказа, уз подсјећање да је то потврђено кроз аферу која је разоткривена након објављивања анализе ОХР-а о политичко-криминалној мрежи у Федерацији БиХ.

Документ

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog