Politika

Mихајлица би да тужи Дукића

БАЊА ЛУКА - Шеф посланичке групе Српске радикалне странке у Народној скупштини РС Миланко Михајлица најавио је да ће због "непримјерених напада и лажи" изнесених на његов рачун у саопштењу Предсједништва Савеза логораша РС поднијети тужбу против предсједника те невладине организације Бранислав Дукића.


Демантујући наводе из писма Савеза логораша РС, Михајлица је рекао новинарима у парламенту РС да је он једини српски посланик који никада није подржао ниједну одлуку у Народној скупштини РС на штету РС, српског народа и о преносу надлежности.

Михајлица тврди да су поједине невладине организације у РС у „функцији заштите интереса Владе РС, која их финансира и помаже умјесто да штите интересе оних које представљају".

Савез логораша Републике Српске оцијенио је да су крајње непримјереним оптужбе Миланка Михајлице на рачун српских логораша и бораца, истичући да се на такав начин "блати РС као највећа тековина одбрамбено-отаџбинског рата која је управо створена захваљујући овим рањивим категоријама становништва".

Реаговањем прошле седмице у парламенту Српске на издвајања из буџета РС за Савез логораша и Борачку организацију РС, Михајлица "блати тековине одбрамбено-отаџбинског рата и ствараоце РС", истиче се у саопштењу Предсједништва Савеза логораша РС упућеном предсједнику Народне скупштине, предсједнику Владе РС, Михајлици и медијима у РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog