Politika

ХДЗ ће се држати Крешевске декларације

МОСТАР - ХДЗ БиХ наставиће да разговара са представницима међународне заједнице у вези са уставним промјенама у БиХ водећи се начелима која је ХДЗ БиХ потписао у Крешевској декларацији, Прудском процесу и која су усвојена на сједницама Главног одбора и Националног вијећа ХДЗ-а БиХ.


"У тим начелима јасно је речено да су за хрватски народ у БиХ једина исправна и прихватљива рјешења она која ће осигурати истинску уставну равноправност сва три конститутивна народа у БиХ", наводи се у закључцима које је данас у Мостару усвојио Главни одбор ХДЗ-а БиХ.

Главни одбор ХДЗ-а БиХ оцијенио је актуелну политичку ситуацију у БиХ врло забрињавајућом.

"Таква ситуација посебно треба да забрине оне који су дали пуни допринос да она постане оваква, а дио су политичке сцене у БиХ", наводи се у саопштењу ХДЗ-а БиХ.

Главни одбор ХДЗ БиХ дао је једногласну подршку свим функционерима ХДЗ-а БиХ који су све ово вријеме истински радили на спасавању функционисања Федерације БиХ, нарочито у њеном фискалном дијелу.

На сједници Главног одбора ХДЗ-а БиХ дата је једногласна подршка потпредсједнику ХДЗ БиХ и предсједнику Федерације БиХ Борјани Кришто.

Главни одбор ХДЗ БиХ дао је подршку и Андрији Хебрангу, кандидату ХДЗ-а за предсједничког кандидата Хрватске.

Посланици ХДЗ-а из 11. изборне јединице Раде Бошњак и Иво Андрић Лужански покренуће иницијативу да се у Сабору Хрватске на једној од наредних сједница покрене расправа и усвоји Декларација о положају хрватског народа у БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog