Politika

СДП неће код Тихића на разговор

САРАЈЕВО - Социјалдемократска партија БиХ саопштила је да нема намјеру да присуствује састанцима које организују лидери владајуће петорке тако да се неће одазвати ни позиву лидера СДА Сулејмана Тихића на састанак заказан за 12. новембар у Сарајеву.


Из СДП-а БиХ је саопштено да је јавности познат став ове странке о Тихићевом и сличним позивима на састанак, што је образложено приликом позива лидера СНСД-а Милорада Додика.

Ова странка је најавила да ће се убудуће одазвати само позивима САД и ЕУ који су усмјерени на јачање државности БиХ на путу према чланству у НАТО-у и ЕУ, јер домаћи лидери, као власт, имају обавезу да "прво постигну договор између себе".

СДП ће подржати рјешења која ће од БиХ правити функционалну државу, те оно што ће убрзати њен пут према евроатлантским интеграцијама и либерализацији визног режима, саопштено је након сједнице Предсједништва СДП-а БиХ.

Предсједништво је дало пуну подршку преговарачком тиму СДП-а да наставе започете разговоре на постојећој платформи странке.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog