Politika

Мујезиновић: Нема раскола у Влади Федерације

САРАЈЕВО - Рад Владе Федерације БиХ, иако она касни са усвајањем бројних и значајних закона, добар је и унутар овог сазива Владе није дошло до раскола у владајућој коалицији, каже федерални премијер Мустафа Мујезиновић.


Он је додао да је неименовање министра просторног уређења повод за ванредну сједницу Представничког дома Парламента ФБиХ, која је заказана за сутра.

"Не знам на који начин да ријешим проблем именовања министра. Дао сам сагласност на именовање. Ако је приједлог упућен у Кабинет предсједнице и потпредсједника ФБиХ, шта ту премијер може да уради? Може послати писмо ургенције, што сам и урадио. Сви предуслови су испуњени. Само недостају три потписа и гласање у Парламенту", рекао је Мујезиновић за сутрашње "Независне новине".

Мујезиновић је истакао важност Закона о управљању капиталом у већинском државном власништву, наводећи да је то једини лијек за посрнуле компаније.

"Ако то не помогне, онда је једини лијек стечај", рекао је Мујезиновић и додао да је неопходна хитна приватизација преосталих државних компанија.

Говорећи о условима стендбај аранжмана Међународног монетарног фонда, Мујезиновић је рекао да ће у наредних седам до осам дана бити учињени додатни напори за провођење реформи.

"Свјесни су /ММФ/ колике смо напоре учинили, али очекују реформе, усвајање закона. Ту имамо одређени кредит. Остављају могућност пролонгирања давања одобрења за другу траншу. Овакав став није добар, али ни погубан за овогодишњи буџет. Може бити погубан за буџет 2010. године", рекао је федерални премијер.

Он је изразио наду да ће на наредној сједници Владе, 12. новембра, бити разматран закон о платама, који је један од услова из аранжмана.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog