Društvo

Измјењен заком о пољопривредном земљишту

БАЊА ЛУКА - Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су вечерас Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, а сједница се наставља сутра разматрањем Приједлога стратешког плана руралног развоја РС за период од 2009. до 2015. године.


Помоћник министра пољопривреде и руралног развоја Зоран Ковачевић рекао је да је за вријеме трогодишње примјене основног закона уочена потреба да се поједине одредбе коригују и допуне како би се обезбиједила ефикаснија и квалитетнија примјена.

"Измјенама и допунама закона омогућиће се изградња објеката у сеоским подручјима на основу просторног плана, којим је предвиђена изградња на том земљишту, уз плаћање накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе", рекао је Коваћевић посланицима.

Он је додао да су измјене и допуне потребне и ради усаглашавања казнених одредaбa са Законом о измјенама и допунама Закона о прекршајима РС.

Посланици су усвојили и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о стечајном поступку којим се регулише дужина трајања стечајног поступка, уводе нова рјешења у погледу ревизије као ванредног правног средства и посебно регулишу овлаштења скупштине повјерилаца у погледу уновчења стечајне масе, а по први пут рјешавају питања архивске грађе након спроведеног стечајног поступка.

Усвојени су и извјештаји Законодавног одбора о аутентичном тумачењу појединих чланова закона о ПИО, о отпису потраживања и о пољопривредном земљишту.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog