Svijet

Франко Фратини: Дајмо шансу западном Балкану

БРДО КОД КРАЊА - Земљама западног Балкана треба обезбиједити европску перспективу и у том смислу од кључног значаја је либерализацја визног режима, изјавио је италијански министар спољних послова Франко Фратини.


Италијански министар је боравио у посjети Словенији, где је са словеначким званичницима разговарао о изградњи плинских терминала у Тршћанском заливу и питању мањина.

На конференцији за новинаре након састанка италијанска министарка за животну средину Стефанија Престиђиакомо рекла је да ће Италија у вези са плинским терминалима послати Словенији додатну документацију.

Због италијанског плана да изгради плинске терминале у Тршћанском заливу, пред парламентом Словеније данас је одржан протест организације Алпе Адриа зелени.

Они су предали и протестну ноту предсједнику парламента Словеније Павелу Гантару, јер сматрају да изградња тих постројења угоржава људе и животну средину.

Министри Франко Фратини и Самуел Жбогар разговарали су данас и о Западном Балкану, сарадњи у Афганистану, као и о актуелним питањима Европске уније (ЕУ).

Делегације двије земље су поред питања мањина разговарала и о новој жељезничкој прузи Дивача - Трст.

Жбогар је рекао да је било ријечи и о јачању међусобне привредне сарадње.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog