Republika Srpska

Бања Лука: 300 000 КМ малим и средњим предузећима

БАЊАЛУКА - Градска развојна агенција у Бањој Луци додијелила је 300.000 марака у виду грантова малим и средњим предузећима, те предузетницима који су учествовали на јавном конкурсу за додјелу бесповратних средстава до 5.000 КМ, потврђено је у градском Одсјеку за односе с јавношћу.


Од укупно одобрених средстава, 124.000 марака биће утрошено за куповину основних средстава - машина за рад и обављање дјелатности, а преосталих 176.000 марака за набавку алата, опреме и унапређење пословања куповином софтвера, те за запошљавање 75 нових радника, очување 366 постојећих радних мјеста и самозапошљавање 15 радника.

Учесницима јавног конкурса који се баве домаћом радиношћу одобрени су грантови од по три хиљаде КМ, изузев коопераната Центра за мали бизнис Градске развојне агенције, занатским радњама и онима који се баве израдом полупроизвода додијељена су средства од три до четири хиљаде КМ, док су учесницима конкурса из области производње, грађевинарства и туризма одобрена бесповратна средства од пет хиљада КМ.

Ова средства издвојена су из градског буџета, на основу Одлуке Скупштина града од 14. маја о начину реализације Програма расподјеле средстава текућих грантова за ову годину, у којој се наводи да се додјелом грантова мањих износа средстава пружа директна подршка процесу настанка нових и повећању нивоа конкурентности већ постојећих малих и средњих предузећа и предузетника, наводе у Одсјеку за односе с јавношћу.

Реализујући Програм подстицаја сектора малих и средњих предузећа и предузетника, Градска развојна агенција финансијски је подржала 72 апликације чији су подносиоци испунили све услове јавног конкурса.

Јавни конкурс за додјелу бесповратних средстава био је расписан прије пет мјесеци.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog