Društvo

Тужилаштво БиХ неће проводити истрагу над лицима које је тужила Влада РС

САРАЈЕВО - Колегијум Тужилаштва БиХ одлучио је да неће бити проведена истрага над девет лица против којих је Влада Републике Српске поднијела кривичне пријаве, јер је оцијењено да не постоји основ сумње да су починили кривична дјела, изјавио је Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ.


Он је прецизирао да је одлука донесена 6. јануара и да је Влада РС као подносилац захтјева о томе уредно обавијештена.

"Влада РС поднијела је жалбу на ту одлуку, али је и жалба одбијена као неоснована, о чему је Влада такође обавијештена", каже Грубешић.

Премијер РС Милорад Додик изјавио је данас да је одлука Тужилаштва БиХ да нема основа за процесуирање људи против којих је Влада РС поднијела кривичне пријаве, говори о томе да се у овој правосудној институцији нису ни потрудили да нађу доказе.


Влада РС је, годину дана након непроцесуирања кривичне пријаве против девет лица које сматра одговорним за сатанизацију РС, на свом интернет порталу јуче објавила доказе о њиховом штетном дјеловању.

Групу чине главни тужилац БиХ Милорад Барашин, међународни тужилац Хари Фурлан, први замјеник високог представника Рафи Грегоријан, шег одјељења за организовани криминал Тужилаштва БиХ Дејвид Апчер, судија Суда БиХ Шефко Шахбеговића, новинари Федералне телевизије Бакир Хаџиомеровић и Слободан Васковић, предсједник невладине организације "Народни фронт" Драгомир Бабић и функционер Сипе Драган Лукач.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog