Društvo

Опљачкане Поште у Бањој Луци и Фочи

БАЊА ЛУКА - Маскирани разбојници, који су јутрос опљачкали објекат Поште у насељу Врбања у Бањoj Луци, развалили су улазна врата објекта и под пријетњом оружјем физички напали управницу и поштаре, саопштено је из "Пошта Српске".


У саопштењу се наводи да је у раним јутарњим часовима опљчакан објекат Поште у насељу Врбања, али се не наводи која је количина новца украдена.

"Непосредно након размјене новца намијењеног за исплату пензија, наоружани маскирани разбојници развалили су улазна врата објекта Поште и под пријетњом оружјем физички напали управницу и поштаре ове поште који су се претходно закључали како би пребројали пристигли новац", појашњава се у саопштењу.

Из ЦЈБ Бања Лука је потврђено да је у Бањој Луци опљачкан објекат Поште, из којег су два непозната маскирана лица украла за сада неутврђену количину новца. Разбојништво је пријављено Полицијској станици Обилићево око 7.50 часова, извршен је увиђај, а са овим догађајем упознато је Окружно тужилаштво Бањалука.

Сазнаје се да су двојица за сада непознатих пљачкаша украли око 74.000 КМ.

У саопштењу из "Пошта Српске" наведено је да је у исто вријеме на подручју Радне јединице Фоча извршена оружана пљачка објекта у Броду и да је том приликом наоружани нападач након размјене новца за пензије ушао у објекат и пријетећи оружјем отуђио новац од радника поште.

"Према посљедњим информацијама из Радне јединице Фоча, разбојник је ухапшен, јер је радник у току пљачке активирао аларм и полиција је могла брзо реаговати", наводи се у саопштењу.

Из Центра јавне безбједности Источно Сарајево саопштено је да је Жељко Бошковић, звани Вук /42/, из Фоче рањен је јутрос након што је уз употребу ватреног оружја украо 50.000 КМ из подручне поште у мјесту Брод на Дрини. Пљачка се догодила око 8.00 часова.

Из "Пошта Српске" поручују да због ових немилих догађаја пензионери, који у овом поштама примају пензију, неће бити оштећени и да ће им оне бити исплаћене у што краћем року.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog