Republika Srpska

Опел добио привременог шефа

ДЕТОРИТ - Амерички произвођач аутомобила "Џенерал моторс" именовао је данас свог потпредсједника Ника Рајлија за привременог шефа својих европских марки "Опел" и "Воксол" и објавио да је почео отплату ванредног зајма добијеног од њемачке Владе.


Рајли ће "моментално преузети одговорност за пословање `Опела`/`Воксола` у Европи, док траје потрага за новим генералним директором", наводи се у саопштењу „Џи-Ема".

Рајли је специјалиста за опоравак посрнулих предузећа. У саопштењу се додаје да ће он надгледати стварање стратегије за дугорочни успјех "Опела"/"Воксола".

Бивши шеф "Џи-Ема" у Европи Карл Петер Форстер повлачи се са функције након одлуке матичне компаније да одустане од продаје "Опела" и изврши ресктруктурисање ове фирме.

Форстер је подржао продају "Опела" канадском произвођачу аутомобилских дијелова "Магни" и њеном руском партнеру "Сбербанци". "Сбербанка" разматра подношење тужбе против америчке компаније.

"Џенерал моторс" је објавио да је њемачкој Влади отплатио 200 милиона евра зајма који је "Опел" добио да би могао да преброди кризу.

Влада у Берлину дала је "Опелу" зајам од 1,5 милијарди евра, али је послије објаве да фирма неће бити продата затражила да јој новац буде одмах враћен.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog