Republika Srpska

Сутра почиње производња пунта на гас

КРАГУЈЕВАЦ - У погонима крагујевачке „Заставе аутомобили" сутра почиње производња „пунта" на гас, за које влада велико интересовање.


Тој цереминији, како је „Застава аутомобили" најавила, присуствоваће директор „Фијат аутомобили Србија" Ђовани де Филипис и државни секретар Министарства економије и регионалног развоја Небојша Ћирић.

У „Застави" су још у октобру завршили све припреме за почетка производње „пунта" на гас.

То, како је тада изјавио генерални директор те фабрике Зоран Радојевић „за ту фабрику и нису били велики технички проблеми".

У фабрици је уређен простор а у погонима Монтаже и Каросерије инсталирана је нова опрема за производњу возила на течни и нафтни гас.

Да за „пунто" на гас влада велико интересовање показује и изјава Радојевића да је добио и безброј писама електронске поште са питањем када ће почети производња тог аутомобила. У фабрици „Застава" од средине априла монтира се „пунто", на основу лане потписаног уговора између државе Србије и торинске фабрике „Фијат".

Аутомобил „пунто" производи се у бензин варијанти, а од септембра и у дизел варијатни. Тада је почела и уградња дизел мултиџет мотора, као и производња возила са опремом „актуал", „динамик", „емоушн". У погонима „Заставе" дневно се монтира најмање 120 „пунта" што се сматра рекордном количином у последњих 19 година у тој фабрици.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog