Politika

Додик: Тужилаштво БиХ и спашавање војника Грегоријана

БАЊА ЛУКА - Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је одлука Тужилаштва БиХ да нема основа за процесуирање људи против којих је Влада РС поднијела кривичне пријаве, говори да се у тој правосудној институцији нису ни потрудили да нађу доказе и да штите замјеника високог представника у БиХ Рафи Грегоријана.


Коментаришући одлуку Тужилаштва БиХ, Додик је рекао да то говори о политичкој мотивисаности Тужилаштва и њиховом односу према том питању.

„Мислим да је из оног што смо јуче објавили, апсолутно видљива тенденција која је ишла за тим да се криминализује Влада РС и да су догађаји, који су након тога услиједили, демантовали, прије свега, оно што су тврдили многи који су се нашли на списку", рекао је Додик.

Премијер Српске сматра да је оваква одлука Тужилаштва у функцији, како је рекао, „спасавања војника Грегоријана", који ионако има много проблема.

Влада Српске јуче је на свом сајту објавила информацију под насловом „Лажно приказивање друштвених и економских прилика у Српској" у којој је понудила доказе о наводном штетном дјеловању више лица и организација против РС, предсједника, премијера и владе.

У информацији на тридесетак страна набројана су лица против којих је прије годину дана влада РС поднела кривичну пријаву, а коју је тужилаштво БиХ одбацило.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog