Društvo

Вакцинација против новог грипа у Српској од јануара

БАЊА ЛУКА- Вакцинација против новог грипа у Републици Српској почеће у јануару сљедеће године, најавила је вечерас помоћник министра здравља РС Амела Лолић и додала да ће бити набављено довољно вакцина.


"Приоритет при вакцинисању имаће здравствени радници, труднице и хронични болесници и они неће плаћати партиципацију", рекла је Лолићева за Радио-телевизију РС.

Она је додала да Министарство стално прати све што објављује Свјетска здравствена организација којој вјерују и која тврди да ниједан од састојака вакцине није штетан.

"Здравствене установе у Српској већ одавно су спремне да приме заражене новим грипом, јер су припреме почеле још у априлу ове године", истакла је Лолићева.

Она је навела да у превенцији од новог грипа школе проводе разне хигијенске мјере, као и да су ученици упознати како треба да се понашају.

Лолићева је поручила да грађани у свакодневним контактима сачувају дистанцу, да се не љубе и не грле колико је то могуће, да држе размак од једног метра, да при кијању и кашљању покрију уста и нос, да прстима не дирају очи, уста и нос, јер се тако преноси инфекција, те да што чешће перу руке млаком и топлом водом и провјетравају радни и животни простор.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog