Društvo

У источној Херцеговини нема свињског грипа

ТРЕБИЊЕ - На подручју источне Херцеговине није регистрован ниједан случај новог грипа А (Х1Н1), а неколико брзих тестова на овај грип који су урађени у посљедњих неколико дана били су негативни, изјавила је епидемиолог у регионалном Заводу за заштиту здравља Требиње Јулија Краљ.


У овом Заводу кажу да су припреме за евентуалну појаву новог грипа урађене у мају, те да се интезивно прате пацијенти чији симптоми би могли да упућују на присуство вируса Х1Н1.

У требињским образовним установама кажу да су и дјеца и наставници упознати са појавом новог грипа, али да осим појединачних случајева нема већих изостанака из школе.

Директор Основне школе "Јован Јовановић Змај" у Требињу Милорад Стевовић каже да се свакодневно на свим малим и великим одморима врши дезинфекција мокрих чворова и брава, а након завршетка настава детаљно се бришу клупе у учионицама.

Домови здравља у Херцеговини током посљедњих неколико дана добили су и одређене количине вакцина против сезонског грипа за приоритетне категорије становништва.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog