Društvo

Ранка Мишић на скупу синдиката региона

БАЊА ЛУКА - Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић учествоваће сутра у Београду у раду дводневног засједања Синдикалног форума земаља југоисточне Европе.


Централна тема дводневног Синдикалног форума биће "Утицај свјетске економске кризе на земље југоисточне Европе, улога Међународног монетарног фонда и мјере влада" - најавила је Информативна служба Синдиката Републике Српске.

Синдикални представници земаља југоисточне Европе поднијеће извјештаје о утицају економске и финансијске кризе на системе социјалне заштите, на радне односе, отпуштање радника и друге, са посебним освртом на ефекте и јавни имиџ синдиката.

У саопштењу се додаје да ће Мишићева на скупу у Београду говорити о стању у Српској и ефектима мјера Владе РС на сузбијању посљедица економске кризе и поштивању колективних уговора од стране приватних послодаваца.

На скупу синдикалаца у Београду биће ријечи и о транспорту, енергетици, реформи пензијских система и политикама миграција.

Синдикални форум земаља југоисточне Европе биће одржан 12. и 13. новембра у Београду у организацији Међународне конференције синдиката и под покровитељством Фондације "Фридрих Еберт"

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog