Društvo

Касиповић: О новом грипу причамо сутра

БАЊА ЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске /РС/ Антон Касиповић рекао је да ће на основу информација Министарства здравља и социјалне заштите РС и других релевантних здравствених установа на сутрашњој сједници Владе РС бити одлучено о наредним корацима у вези са појавом новог грипа и међу дјецом школског узраста.


"На сутрашњој сједници имаћемо цјелокупну информацију и процијенити шта нам је чинити. У овом тренутку је најважније избјећи панику, јер за то нема потребе", рекао је Касиповић новинарима у Бањалуци.

Истичући да здравље ученика неће бити доведено у питање, Касиповић је рекао да постоји могућност да настава у школама буде прекинута, уколико се процијени да је то у интересу дјеце.

"Оно што тренутно имамо као инпуте из Министарства здравља и Свјетске здравствене организације је да ситуација у РС није алармантна и да у овом тренутку није рационално размишљати на такав начин", рекао је Касиповић.

Он је нагласио да је од свих директора школа затражено да Министарству свакодневно јављају случајеве сумње на грип, резултате брзих тестова или евентуално потврда са института "Торлак".

Министарство здравља и социјалне заштите РС и Министарство просвјете и културе РС раније су доставили дописе школама у којима ученицима и наставницима препоручују да у случају симптома грипа не долазе на наставу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog