Društvo

Брчко: Споменици ће бити раздвојени

БРЧКО - Предсједник Одбора за изградњу споменика погинулим припадницима ХВО-а Иво Анђеловић рекао је Срни да је задовољан што је у Брчком успјешно ријешено питање изградње спомен обиљежја погинулим припадницима ХВО-а и Армије БиХ.


"Очекујемо да ће за градњу споменика бити обезбијеђена средства из буџета", истакао је Анђеловић.

Он је додао да ће спомен обиљежје погинулим припадницима ХВО-а бити грађено испред градске вијећнице, а погинулим припадницима Армије БиХ у малом парку испред хотела "Гранд Посавина".

Странка за БиХ поздравила је постигнути договор да се на утврђеним микролокацијама у Брчком изграде спомен обиљежја погинулим припадницима Армије БиХ и ХВО-а.

Шеф Клуба посланика Странке за БиХ у Скупштини дистрикта Брчко Шемсо Саковић рекао је да је ОХР био адекватан медијатор да се дође до рјешења којим ће бити задовољне све три борачке организације у дистрикту.

"Задовољена је и воља Борачке организације Републике Српске у дистрикту да споменик, који је подигнут код хотела `Јелена` остане на том мјесту. Сви су били сагласни да локација тог споменика не представља никакво оптерећење да се у непосредној близини изграде још два спомен-обиљежја", додао је Саковић.

Координациони одбор, који чине чланови Владе дистрикта и представници посланичких клубова у локалној Скупштини и три борачка удружења која дјелују на подручју дистрикта, постигли су договор у вези са локацијом за споменике погинулим припадницима Армије БиХ и ХВО-а.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog