Republika Srpska

Радојичић: Прерасподјела ПДВ све већи проблем

БАЊА ЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да је проблем расподјеле прихода од индиректних пореза у овој години израженији више него икад будући да су смањени приходи на свим нивоима.


"Индиректни порези се дијеле тако да се буџет БиХ пуни до врха без икаквих редукција, а сви нижи буџети се пуне зависно од прилива", рекао је Радојичић новинарима након разговора са чешким амбасадором у БиХ Томашом Суњогом.

Према његовим ријечима, због такве математичке формуле буџет БиХ може остварити и суфицит, а ентитетски, кантонални и поготово општински буџети у великим су проблемима због смањеног прилива новца.

Радојичић је рекао да је са чешким амбасадором разговарао о политичким и економским темама, бутмирском процесу и визној либерализацији, за коју РС не пристаје на додатно условљавње, те о билатералним односима.

"Економска размјена са Чешком може бити пуно већа и постоје далеко веће шансе него што су искориштене до овог тренутка", рекао је Радојичић.

Амбасадор Суњог је рекао да Чешка у потпуности подржава евроатлантске интеграције БиХ и визну либерализацију.

"Својим приоритетом сматрам економску сарадњу, али и јачање културних веза знајући за блискост наших народа", рекао је Суњог.

Он је додао да Чешка жели побољшати сарадњу у области образовања на нивоу универзитета и видјети више студената из БиХ у овој земљи, те најавио да ће у наредним седмицама покушати организовати недјељу чешког филма у БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog