Republika Srpska

Италија заинтересована за БХ енергетски сектор

САРАЈЕВО - Премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић нагласио је вечерас током сусрета са привредном делегацијом Италије да БиХ у најскорије вријеме мора кренути са реализацијом електроенергетских пројекта, јер ће у противном већ 2018. године овај енергент и сама увозити.


У сапштењу из Бироа за информисање Владе ФБиХ наводи се да је делегација Италије, коју је предводио италијански амбасадор у БиХ Рајмондо де Кардона, показала посебно занимање са сарадњу у области електро-енергије, поготово ако се ради о електричној енергији из обновљивих извора коју Италија посебно субвенционира.

Током састанка, којем је присуствовао и федерални министар енергије, рударства и индустрије Вахид Хећо, истакнуто је да је као велики потрошач електричне енергије Италија заинтересована за увоз овог енергента из БиХ.

Сарадња са региoнoм у oвoj oбласти подразумијева и реализацију пројеката изградње нових електроенергетских капацитета на подручју ФБиХ.

О могућностима и облицима сарадње разговараће се у контактима са Федералним министарством енергије, рудсрства и индустрије, наводи се у саопштењу.

Премијер Мујезиновић поздавио је заинтересованост Италије и њених инвеститора за сарадњу у електоенергетском сектору

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog