Svijet

Обама: Нећемо изневјерити наше војнике

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Барак Обама одао је данас почаст оружаним снагама САД из прошлости и садашњости и обећао да их неће изневјерити.


Обама је одржао говор на националном гробљу Арлингтон, у дану када свијет обиљежава 91. годишњицу од завршетка Првог свјетског рата.

Обама је положио вијенац на гроб незнаних јунака на војном гробљу, преноси Би-Би-Си.

„Нема довољних почасти или комеморација за пале ветеране и њихове породице, који могу да буду на висини ваше службе и ваше жртве", рекао је амерички предсједник.

Он је додао да су постојала времена у којима је Америка „изневјерила свето повјерење" између армије и народа.

„Наши вијетнамски ветерани служили су часно, али су код куће често наилазили на осуду и немар, а не на захвалност и подршку. Док сам ја врховни командант, бићу праведан према њима. Америка вас неће изневјерити, ми ћемо се бринути за своје", додао је Обама.

Он је одао и почаст војницима који се тренутно боре у Авганистану и Ираку и напоменуо да они заслужују да буду „раме уз раме са претходним генерацијама због показане храбрости и поднесених жртава".

Обама ће се касније током дана састати са члановима свог безбједносног тима ради расправе о новој стратегији америчког ангажмана у Авганистану.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog