Društvo

Представницима неколико основних школа РС уручени минибусеви

БАЊА ЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Kасиповић уручио је данас представницима основних школа из неколико градова Српске кључеве осам минибусева намијењених за превоз ученика у тим школама.


Касиповић је рекао да је Влада РС из Развојног програма за набавку 15 минибусева издвојила 1.178.525 КМ, те да ће за десетак дана бити уручени кључеви преосталих седам возила.

"Минибусеви су намијењени школама на подручју цијеле РС и овом акцијом настављамо активности из ранијег периода када смо у образовним установама Српске рјешавали горуће питање у вези са безбједношћу превоза ученика", истакао је Касиповић и додао да је било школа у којима су комбији који превозе дјецу старији више од 20 година.

Према његовим ријечима, Министарство просвјете и културе РС суфинансира превоз ученика који до школа путују више од четири километра, а којих тренутно има око 23 000, и додао да је Влада за ту намјену у овој години издвојила 5, 1 милион марака.

"Надам се да ћемо на овај начин помоћи ђацима да до школа путују угодније, безбедније и сигурније. Захтијевамо од директора школа да пажљиво бирају возаче ових возила и брину о ученицима", поручио је Касиповић.

Он је истакао да су захваљујући овим возилима ријешени и проблеми ученика који су из подручних прешли у централне школе.

"Испоруком престалих минибусева ријешићемо питање превоза ученика, али ће Влада РС из Развојног програма и сљедеће године настојати да обезбиједи нова средства како бисмо потпуно ријешили питање превоза ученика из подручних школа", додао је Касиповић.

Директор Основне школа "Петар Петровић Његош" у Берковићима Славко Новаковић рекао је да ће овим возилом бити ријешен проблем превоза за 80 одсто ученика ове установе који путују.

У првој испоруци минибусеве су добиле основне школе "Тодор Докић" у Календеровцима код Дервенте, "Свети Сава" у Гацку, "Ристо Пророковић" у Невесињу, "Вук Караџић" у Вишеграду, "Пале" на Палама, "Јеврем Станковић" у Чечави код Теслића, "Петар Петровић Његош" у Берковићима и "Свети Сава" у Котор Вароши.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog