Društvo

Папа примио Томпсона прије Месића

РИМ - Поглавар Римокатоличке цркве папа Бенедикт Шеснаести примио је јуче хрватског контроверзног пјевача Марка Перковића Томпсона и његову породицу. Томпсон, који је код папе био са женом и троје дјеце, уручио је католичком поглавару ЦД са својим пјесмама.


Након опште аудијенције, папа се сусреће с 30-50 најављених особа који у колони пролазе покрај њега, пољубе му руку, он се с њима поздрави, а они га могу даривати. Ову посјету Томпсону су, наводно, предложили црквени кругови, што је он "прихватио са одушевљењем као велики вјерник", наводе хрватски медији. Тако је Томпсон имао ту част прије хрватског предсједника Стјепана Месића који је данас допутовао у Ватикан.

 

Пјевач Марко Перковић Томпсон познат је по извођењу проусташких пјесама, а његове наступе, које започиње поздравом "За дом спремни", увијек прати усташка иконографија. Власти Швајцарске забраниле су му улазак у земљу на три године, након што је био најављен његов наступ у клубу "Фрошкениг". Та најава изазвала је жестоке реакције и политичке полемике у којима је учествовало неколико странака на општинском и кантоналном нивоу. Социјалдемократска партија назвала га је страним фашистом. Томпсону је до сада забрањен наступ у више земаља ЕУ или су, као у Њемачкој, његови концерти одржавани уз строга ограничења и јаке мјере безбједности.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog