Svijet

Кина: Снијег однио 38 жртава на сјеверу земље

ПЕКИНГ - Најмање 38 људи погинуло је на сјеверу Кине, коју су захватиле обилне сњежне падавине, највеће у посљедњих 50 година, објавили су данас кинески медији.


Стање у саобраћају данас се полако враћа у нормалу, након што је претходних дана снијег проузроковао застоје.

Невријеме је најтеже погодило провинцију Шанкси, гдје се десило 500 путничких несрећа у којима је од почетка седмице погинуло 24 људи, објавила је новинска агенција "Кина њуз сервис".

У неколико провинција регистроване су највеће сњежне падавине у посљедњих 60 година, наводи ЦНС.

Премијер Вен Ђиабао посјетио је јуче провинцију Хебеи, гдје је погинуло шест људи, од којих троје дјеце која су страдала у обрушавању крова школе.

У провиницији Шанкси пет лица су погинула, а жртава има и у провинцији Шандонг и аутономном региону Нингксиа, преноси агенција.

Сњежне падавине, које су дијелом проузроковали научници како би ублажили сушу, која је захватила сјевер земље, довеле су до потпуног или дјелимичног затварања аеродрома у Пекингу, Таијуану, Ксиану, Шинђиазуангу. Отказани су и летови из сјеверног дијела Кине.

Већи путни правци у провинцији Шанкси привремено су затворени, јер је у овој провинцији више часова било блокирано око 30 000 возила, објавили су локални медији.

Кинеска телевизија јавила је да се данас ситуација полако враћа у нормалу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog