Društvo

Пуканић убијен да не би свједочио у Србији

БЕОГРАД - Власник хрватског недјељника "Национала" Иво Пуканић убијен је да не би свједочио у Србији о дјеловању криминалних група.


Српско Специјално тужилаштво оптужује Сретена Јоцића, званог Јоца Амстердам, да је са ''за сада неидентификованим лицем'' постигао договор да за 1.500.000 евра убије Пуканића, наводи лист.

Мотив је, према наводима оптужнице, то што је Пуканић у штампаним и електронским медијима у Хрватској и Србији износио сазнања о дјеловању више криминалних група на подручју Србије и земаља у окружењу.

Тужилаштво наводи да су припадници криминалне групе постали Жељко Миловановић и Миленко Кузмановић, као и Роберт Матанић, Лука Матанић, Амир Мафалани, Бојан Гудурић и Слободан Ђуровић, који су оптужени у Хрватској.

"Сретен Јоцић је наложио Слободану Ђуровићу да се убиство изврши што пре због могућности да Пуканић настави са изношењем сазнања о криминалном деловању наручиоца убиства, нудећи за то додатну награду'', пише у оптужници.

Власник хрватског недјељника "Национал" Иво Пуканић и његов сарадник Нико Фрањић убијени су 23. октобра 2008. године у Загребу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog