Društvo

Ревизија борачких права је требала бити урађена давно

БАЊА ЛУКА - Предсједник Предсједништва Борачке организације града Бања Лука Горан Рогић заложио се данас за ревизију права борачких категорија у Републици Српској и истакао да је она требало да буде обављена давно.


"Потребно је да се одвоје истински борци, инвалиди и породице погинулих који користе одређена права од оних који нису ни били у зони борбених дејстава", истакао је Рогић, најављујући за понедјељак, 16. новембар, одржавање јавне трибине о теми "Провођење акционог плана за ефикаснију ревизију оствареног статуса и права из области борачко-инвалидске заштите".

Рогић је на конференцији за новинаре у Бањој Луци истакао да је ревизија борачких права у РС требало да буде обављена давно, и то у два правца - ревизија оних који су добили инвалидност на основу болести и оних који остварују одређена права на основу лажног увјерења о инвалидности и статуса породица погинулих.

Он сматра да не би требало обавити ревизију статуса рањених ивалида.

Рогић је најавио да ће Борачка организација града Бања Лука у понедјељак, 16. новембра, одржати јавну трибину о теми "Провођење акционог плана за ефикаснију ревизију оствареног статуса и права из области борачко-инвалидске заштите".

Он је рекао да ће на овом скупу бити доступне евиденције корисника права из борачко-инвалидске заштите личних и породичних инвалиднина, на које ће моћи на лицу мјеста да се дају примједбе и да се о томе воде дискусије.

Рогић је додао да ће у раду јавне трибине учествовати представници Централне ревизионе комисије Министарства рада и борачко-инвалидске заштите РС, Борачке организације града Бања Лука, те руководства и чланови из мјесних борачких организација, предузећа и установа.

Трибина ће бити одржана у ресторану "Чајавец" у Бањој Луци са почетком у 12.00 часова.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog