Republika Srpska

Производња у ''Застави'' почеће за двије недјеље

КРАГУЈЕВАЦ - Производња у фабрици "Застава аутомобили" у Крагујевцу почеће за двије недјеље, а испорука "пунта" у међувремену ће се одвијати несметано, рекао је државни секретар у Министарству економије Србије Небојша Ћирић.


Он је додао да је у току увиђај полиције послије пожара који је јуче избио у фабрици.

"Чим се заврши посао форензичара, почеће радови на санирању штете од пожара", рекао је Ћирић новинарима.

Он је навео да се у "Застави" тренутно налази око 1 300 нових возила, што је количина која би требало за 15 до 20 дана да буде испоручена купцима.

"Грађани који сада наруче 'пунто', добиће га на време. И поред чињенице да ћемо 15-так дана имати привремену обуставу производње, испорука 'пунта' ће се наставити несметано", додао је Ћирић.

Он је додао да ће штета од пожара вјероватно бити "покривена" из осигурања, истакавши да ће, уколико буде потребно, Влада Србије помоћи "Застави", јер је фабрика и даље "у државним рукама".

"'Застава возила' има план за обнављање производње, али он неће бити оперативан док се не заврши истрага јучерашњем пожару", рекао је директор Зоран Радојевић.

Према његовим ријечима, потребно је да се сагледа комплетна ситуација и сви детаљи у вези са оштећењима, како би се према томе утврдиле могућности да се премосте проблеми и настави производња "пунта".

"Очекујемо да ће током дана бити завршена истрага, после чега ћемо почети са рашчишћавањем погона", рекао је Радојевић, истакавши да је штета од пожара велика.

У пожару који је избио јуче у крагујевачкој фабрици аутомобила на линији за производњу пунта, оштећен је транспортер за пренос шкољки из Лакирнице у Монтажу, електро, машинске и управљачке инсталације, а изгорило је осам шкољки за "пунто".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog