Republika Srpska

Пореска управa: Принудна наплата од Урбанистичког завода РС

БАЊА ЛУКА - Пореска управа Републике српске покренула је поступак принудне наплате у Урбанистичком заводу РС због 447.373 КМ неизмирених пореских обавеза.


В.д. директора Пореске управе РС Миле Баника рекао је да се дуг односи на порез и доприносе за лична примања и увећање за посебну таксу и трошкове принудне наплате.

"Почетком мјесеца Пореска управа донијела је рјешење о наплати пореских обавеза из новчаних средстава на основу којег су блокирани сви жиро-рачуни Урбанистичког завода", истакао је Баника.

У писму које су радници Урбанистичког завода РС упутили медијима наводи се да већ четири мјесеца нису примили плату, а да се у исто вријеме ради реконструкција објекта.

Директор Урбанистичког завода РС Борислав Бијелић рекао је да је у Заводу у завршној фази двадесетак докумената вриједних 1,1 милион КМ.

"Тај новац ћемо имати крајем ове и почетком јануара сљедеће године и њиме ће бити измирене обавезе. Фасаду смо морали поправити, јер је изолација јако слаба и трошили смо много електричне енергије", нагласио је Бијелић.

Он је поновио да би пакет акција Урбанистичког завода РС, који је у већинском власништву бањолучког бизнисмена Јована Видовића, ускоро требало да преузме Влада РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog