Politika

Иванић потврдио учешће на сједници ПИК

БАЊА ЛУКА - Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић потврдио је да ће у наредна два учествовати на сједници Савјета за провођење мира /ПИК/, наводећи да од те сједнице не очекује ништа посебно.


"ОХР се неће угасити, јер није постигнут договор о имовини", рекао је Иванић.

Он сматра да се ПИК неће бавити уставним промјенама, јер то није њихов мандат.

"Ако владајуће структуре могу да се усагласе о уставним промјенама, онда се оне морају завршити до краја ове године", рекао је Иванић.

Учешће на сједници ПИК-а, која ће бити одржана у Сарајеву, потврдили су и лидери СНСД-а Милорад Додик и ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Говорећи о очекивањима од предстојеће сједнице ПИК-а, високи представник Валентин Инцко недавно је изјавио да је направљен одређени помак у испуњењу услова за затварање ОХР-а, али да то није довољно да би могао препоручити затварање Канцеларије високог представника, односно трансформацију у канцеларију специјалног представника ЕУ.

Амерички амбасадор у БиХ Чарлс Инглиш изјавио је јуче да ће послије сједнице Савјета за примјену мира бити одлучено о даљим корацима у бутмирском процесу, а да ће питање трансформације ОХР-а у канцеларију специјалног представника ЕУ бити разматрано када буду испуњени услови.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog