Društvo

Бања Лука: Од 1. јануара СМС плаћање паркинга

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањe Луке Драгољуб Давидовић и генерални директор компаније "М:тел" Предраг Ћулибрк потписали су данас у уговор о увођењу информационог система за наплату и контролу паркирања путем СМС порука на подручју града, чија је вриједност 99.455 КМ.


Ћулибрк је након потписивања уговора у Бањој Луци изразио задовољство на указаном повјерењу, истичући да се на овај начин продубљује и учвршћује сарадња између овог града и компаније "М:тел".

"Ми ћемо са наше стране учинити све, то је наша обавеза и према уговору, да испоштујемо рокове и да реализујемо најсавременија технолошка рјешења, мрежну инфраструктуру, као и неопходане хардверске и софтверске апликације које ће подржати читав овај пројекат", рекао је Ћулибрк.

Он је истакао да је "М:тел" направио стратрешко партнерство са компанијом "ПСЦ" из Београда, која је слична рјешења примјенио у више градова Србије.

Ћулибрк је изразио очекивање да ће пројекат бити успјешан и на добробит Бањолучана и свих корисника "М:тела", нагласивши да ће се на овај начин олакшати живот свим грађанима.

Давидовић је рекао да је рок извођења радова 35 дана, што би значило да од 1. јануара почиње систем наплате паркинга путем СМС порука.

"Не треба посебно наглашавати колика ће то бити олакшица за кориштење паркиралишта у Бањој Луци", рекао је Давидовић и додао да ће то допринјети и лакшем протоку возила по једном паркинг мјесту.

Давидовић је најавио припрему за изградњу јавних гаража у Бањој Луци, истичући да ће у наредној години почети изградња јавне гараже у близини градске тржнице.

Паркирање у првој зони кошта једну КМ за један час, цјелодневна паркинг карта износи пет КМ, а мјесечна 100 КМ. У другој тарифној зони паркинг кошта 0,50 КМ за један час, док је цјелодневна паркинг карта три КМ, а мјесечна 40 КМ.

На подручју града укупно има 2 380 паркинг мјеста, од којих првој тарифној зони припада 1 096, а другој 1 294 паркинг мјеста.

Тренутно је на паркинзима у Бањој Луци инсталисано 65 аутомата за наплату паркирања, док се до краја године планира набавка још 15 апарата за наплату, који ће бити постављени у оне дијелове града за које се процијени да су потребни.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog