Društvo

За довршавање канализације у Бијељини сарадња са ЕБРД

БИЈЕЉИНА - Пројекат изградње канализације на подручју општине Бијељина проглашен је јединим од најуспјешнијих међу 14 пројеката у БиХ, колико их проводи Европска банка за обнову и развој, због чега је ова банка одлучила да понуди нови кредит од пет милиона евра, изјавио је директор бијељинског "Водовода и канализације" Василије Мићић.


Он је рекао да је ово предуслов за добијање донаторских средстава и додао да би на овај начин у потуности била завршена конструкција канализационог система у Бијељини.

"Прелиминарни разговори обављени су на данашњем састанку са представницима ЕБРД и вјерујем да би у јануару 2011. требало да буде потписан и уговор за ова средства", рекао је Мићић.

Начелник општине Бијељина Мићо Мићић рекао је да је на састанку са представницима ЕБРД-а разговарано о досадашњем току канализационог пројекта и наставку његове изградње, те констатовано да радови теку задовољавајућим током.

"Досад смо обезбиједили и скоро утрошили свих 26 милиона КМ, од чега седам милиона евра од ЕРБД кредита и шест милиона евра из буџета општине", рекао је Мићић.

Он је навео да би за завршетак комплетног посла у језгру града са главним транспортним водом и пречистачем, требало обезбиједити још око 21,5 милиона евра.

"Ова средства је могуће обезбиједити на три начина - један је посредством донација које су нам обећане у износу 9,5 милиона евра. Већ од почетка сљедеће године релизоваћемо прва донаторска средства од Европске комисије од 3,5 милиона КМ, од чега два за проширење канализационе мреже и милион и по за прикључивање воде на сјеверном водоводном прстену", рекао је Мићић.

Он је додао да остала средства која недостају могу бити обезбијеђена и издвајањем из општинског буџета, на што се Скупштина општине Бијељина и обавезала, те са још пет милиона марака кредита.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog