Društvo

Прњавор: Помозите да помогнемо

ПРЊАВОР - Општинска организација Црвеног крста Прњавор шесту годину организује акцију под називом "Помозите да помогнемо".


Секретар ОО ЦК Прњавор Ђурађ Стојчић рекао је да ће до краја децембра волонтери Црвеног крста прикупљати средства на неколико пунктова у граду и посјетама домаћинствима и привредним субјектима тако што ће продавати маркице вриједности 1,2 КМ и пет КМ.

"Већи дио прикупљеног новца биће искориштен за куповину основних животних намирница, прављење хигијенских пакета и слично", рекао је Стојчић.

Он је додао да су на подручју општине Прњавор дистрибуисане маркице у укупној
вриједности од 5.000 КМ.

Предвиђено је да се сабирни пунктови суботом поставе и испред тржних центара у граду како би се анимирао што већи број грађана да учествује у акцији, донирањем хране, одјеће и обуће.

"У сарадњи са Центром за социјални рад Прњавор биће сачињена листа породица које су у стању социјалне потребе, а којима ће се на овај начин покушати помоћи да што лакше презиме хладне дане", рекао је Стојчић, наводећи да тренутно има стотинак таквих породица.

У Прњавору је данас одржано и општинско такмичење о теми "Познавање покрета Црвеног крста" на коме је учествовало седам основних школа.

Прво мјесто заузела је ОШ "Свети Сава" из Горњих Смртића чији су ученици овом побједом стекли право учешћа на регионалном такмичењу осам општина бањалучке регије 4. децембра у Бањалуци.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog