Društvo

Стимулације за дуванске произвођаче

САРАЈЕВО - Комисија за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ подржала је на данашњој сједници Приједлог закона о дувану БиХ, чији је предлагач Савјет министара БиХ.


На Приједлог закона су усвојени амандмани посланика Славка Јовичића и Момчила Новаковића, саопштено је из парламента БиХ.

Јовичић је рекао да се његов амандман односи на повећање обавезног процента домаћих произвођала цигарета са досадашњих 50 на 60 одсто.

"То је врло важно за произвођаче дувана који ће бити стимулисани да више производе и ми очекујемо да ће сада скоро 10.000 људи учествовати у производњи дувана у БиХ", истакао је он и додао да се овај амандман не коси са стандардима Свјетске трговинске организације и Европске уније јер БиХ још није њихова чланица, као ни са Законом о примјени ЦЕФТЕ.

У парламенту БиХ данас је засједала и Комисија за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ која овом приликом није дала подршку Приједлогу закона о измјени Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, чији је предлагач посланик Момчило Новаковић.

Комисија није подржала ни предложена усаглашавања Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о Јавном радиотелевизијском систему БиХ, Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о Јавном радиотелевизијском сервису БиХ и Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о комуникацијама, чији је предлагач Савјет министара БиХ, са Законом о равноправности полова у БиХ, саопштено је из парламента БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog