Politika

Иванић: Буџет неће добити већину у Парламентарној скупштини

БАЊА ЛУКА - Ниједно прегласавање није добро, па тако ни јучерашње у Предсједништву БиХ, посебно зато што је ријеч о доношењу одлуке о буџету за идућу годину, изјавио је предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић.


"Прегласавање није добро и вјерујем да буџет, који је на тај начин прошао, не може добити већину у Парламентарној скупштини БиХ. Али, они који су прегласали спремни су и на те ствари, очекујући вјероватно да ће странци опет нешто рјешавати", оцијенио је Иванић, поручивши да странци то више никада неће учинити.

Он је рекао Срни да је ово и посљедица односа у владајућој структури јер, без обзира на то што у суштинским стварима различито посматрају ствари, "коалицинони партнери функционишу заједно када је у питању власт".

Предсједништво БиХ је на јучерашњој сједници утврдило Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2010. годину, за који су гласали предсједавајући и члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Харис Силајџић, док је Радмановић био против.

Радмановић је током расправе истакао да је против повећања било које ставке у буџету због укупне економске ситуације у БиХ и глобалне кризе, али је повећање усвојено за финасирање пројеката одрживог пројекта са 10.5000.000 на 32.000.000 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog