Politika

Усвојени акти НСРС не повређују витални национални интерес

БАЊА ЛУКА - Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске оцијенио је да ниједан од аката усвојених на 34. сједници Народне скупштине РС не повређује витални национални интерес овог народа, али сматра да се Закључком Народне скупштине РС, којим се захтијева екстерна ревизија квалитета рада на ревизорским извјештајима, они покушају релативизовати.


"Тим закључком покушавају се релативизовати извјештаји Главне службе за ревизију јавног сектора која је, упркос политичким притисцима, колико толико, успјела остати политички независна. Покушавају се урушити домаће институције захтјевом да неке екстерне или друге институције врше суперревизију ревизорских извјештаја", изјавио је новинарима у Бањој Луци шеф Клуба Бошњака Един Рамић.

Рамић је рекао да је овај клуб заинтересован за нацрт буџета РС и за приједлог ребаланса за текућу годину, сматрајући да је некоректно смањивати буџет на позицијама повратка за готово 50 одсто, односно са 25.878.000 КМ на 12.971.000 КМ, од чега значајан дио који се односи на инфраструктурне пројекте још није реализован.

"Очекујемо да у плановима буџета за наредну годину смањење на позицијама повратка може бити само онолико колико се предвиђа за све друге институције, а то је од 10 до 15 процената. Сваки други покушај смањења и подршке пројекту биће заустављен у Вијећу народа РС, односно у Клубу Бошњака", најавио је Рамић.

Он сматра да је непланирање ставки за Фонд за повратак на нивоу БиХ "још један покушај Владе РС да опструише и надлежности БиХ и да, на неки начин, спријечи повратак у РС".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog