Republika Srpska

Цветковић: Наредне године побољшање животног стандарда

БЕОГРАД- Премијер Србије Мирко Цветковић рекао је да се у 2010. години може очекивати побољшање животног стандарда грађана и најавио да је у буџету за идућу годину планиран дефицит од око 104 милијарде динара, односно око 3,5 одсто бруто домаћег производа (БДП).


"Наредне године године очекује се раст БДП од око 1,5 одсто, што је владина конзервативна процена договорена са Међународним монетарним фондом", рекао је Цветковић у уводном излагању на представљању "Бијеле књиге" Савјета страних инвеститора.

Он је рекао да ће сљедеће године приоритет Владе бити опоравак привреде, реформа јавног сектора и подстицај привреде са посебним акцентом на развој инфраструктуре.

Премијер Србије додао је да влада тренутно интензивно ради на буџету за 2010. годину, у којем ће бити планиран консолидовани дефицит на нивоу сектора државе до четири одсто БДП.

Цветковић је напоменуо да ће до краја ове године дефицит буџета бити мањи од предвиђених четири одсто БДП.

"Бијела књига" треба да пружи информације о пословној клими у Србији, као и препоруке за побољшање услова пословања.

Предсједник Савјета страних инвеститора у Србији Александар Радосављевић рекао је да инвеститори од Владе Србије очекују јасну економску политику, ефикаснију администрацију и једнаке услове за све.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog