Republika Srpska

Чубриловић: Мост у Братунцу за двије до три године

БРАТУНАЦ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић саопштио је данас у Братунцу да се очекује давање сагласности за потписивање међународног уговора за изградњу моста преко Дрине између Братунца у РС из Љубовије у Србији, што је од огромног значаја за ове двије општине али и регије са обје стране Дрине.


"Мост треба да се изгради за двије до три године, средствима Србије док ће Република Српска финансирати изградњу инфраструктуре и приступних путева са лијеве стране Дрине, а братуначка општина израду регулационог плана прилазног подручја до будућег моста", изјавио је Чубриловић након састанка са начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем.

Чубриловић је додао да цијена изградње моста још није утврђена, као ни термин почетка радова, али да је процјена да ће изградња коштати око седам милиона евра.

"Разговарали смо и о другим потребама и пројектима у Братунцу и констатовали да ова општина треба да обнови захтјеве за средства Инвестиционе развојне банке РС, јер до сада је мало пројеката у Братунцу добило симболичну подршку од Инвестиционог развојног фонда", истакао је Чубриловић.

Он је напоменуо да ће Министарство саобраћаја и веза тражити од Граничне полиције и царинске службе БиХ да продуже привремене дозволе за промет робе преко граничних прелаза Братунац и Скелани до изградње новог моста.

Начелник Млађеновић оцијенио је да изградња моста између Братунца и Љубовије има огроман значај за бржи привредни развој овог краја, као и све облике сарадње становништва и привреде са обје стране Дрине.

Министар Чубриловић посјетио је данас и Фабрику за поцинчавање у Поточарима код Сребренице која ради заштитне путне ограде, упознао се са њеним програмом и капацитетима јер је тај производни програм интересантан за Министарство саобраћаја, па се може очекивати да се у већем обиму заштитне ограде из ове фабрике уграђују приликом изградње и одржавања путева у РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog