Politika

Един Рамић: Поштоваћемо одлуку Уставног суда БиХ

БАЊА ЛУКА - Предсједник "Клуба Бошњака" у Вијећу народа Републике Српске, Един Рамић, рекао је да ће овај клуб поштовати одлуке Уставног суда БиХ и руководити се оним што је остављено као правна могућност за заштиту интереса народа који представља у Српској.


Коментаришући одлуку Уставног суда БиХ да одбије као неоснован захтјев "Клуба Бошњака" у Вијећу народа РС за доношење привремене мјере којом би овај суд обуставио примјену члана 52. став 2. Пословника Уставног суда РС "до коначне одлуке о уставности тог акта", Рамић је рекао да је изјашњавање о Пословнику, ипак, унутрашњи акт Уставног суда РС, који је требало да одлучи о овом питању.

"Они су нас сами, игноришући захтјев "Клуба Бошњака", упутили на Уставни суд БиХ и очигледно је да Уставни суд БиХ не жели радити њихов посао. Не може се игнорисати наш захтјев да се оцијени уставност Пословника о раду Уставног суда РС. Нека кажу да је по Уставу и ми ћемо то поштовати, али се не могу понашати тако да неће да се изјасне по пословнику, који су очигледно донијели на неуставан начин", рекао је Рамић.

Рамић је додао да одлука Уставног суда БиХ не значи да ће, како је навео, коначна одлука бити негативна.

"Ми вјерујемо у коначан позитиван исход на наш захтјев према Уставном суду БиХ и након те одлуке ћемо видјети шта даље", рекао је Рамић, додавши да поштује одлуке овог суда, без обзира на све.

Уставни суд БиХ одбио је као неоснован захтјев Клуба делегата из реда бошњачког народа у Вијећу народа Републике Српске за доношење привремене мјере којом би овај суд обуставио примјену члана 52. став 2. Пословника Уставног суда РС "до коначне одлуке о уставности тог акта".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog