Svijet

Meдведев критиковао страначке колеге

САНТ ПЕТЕРБУРГ - Руски предсjедник Дмитриј Медведев је неочекиваном отвореношћу укорио званичнике владајуће партије Јединствена Русија, рекавши да треба да престану да манипулишу изборима и науче да правично побjеђују.


Ово је, оцеjњује АП, до сад најоштрија критика Димитрија Медведева на рачун Јединствене Русије, коју предводи руски премијер Владимир Путин.

Говорећи уочи важног страначког конгреса, он је на скупу у Санкт Петербургу, коме је присуствовао и Путин, оптужио неке од регионалних огранака Јединствене Русије да користе свој утицај и познанства да би обликовали резултате гласања у своју корист.

Он је оптужио странку за „назадност" и апеловао на њу да се „ослободи таквих људи и лоших политичких навика".

Већина савезних и регионалних руских званичника су чланови Јединствене Русије.

Опозиција је оптужила владајућу странку да је искористила своју моћ да добије регионалне изборе у октобру.

Независни изборни посматрачи и опозиционе странке протестовали су против оног што су назвали масовним кршењем изборних правила и износећи доказе о вишеструком гласању и пуњењу гласачких кутија листићима.

„Странци је потребна модернизација, треба да постане прилагодљивија и отворенија... Морате да научите да побjеђујете у отвореној борби", рекао је Медведев.

Владимир Путин у свом говору, који је трајао око сат времена, није помињао изборе, али је упозорио чланове да странку не посматрају као „елитни клуб" за градњу каријере.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog