Politika

Броз уједињује комунисте у Србији

Комунистичке партије у Србији могле би ускоро да буду уједињене у једну, на чијем челу ће бити Јосип Јошка Броз, унук некадашњег југословенског предсjедника и лидера комунистичког покрета у Југославији Јосипа Броза.


„У недjељу је у Новом Саду конгрес уједињења са Социјалдемократском партијом Војводине", изјавио је Броз, додајући да СДПВ окупља грађане Србије, али и мноштво избjеглих са подручја бивше СФРЈ.

Новој партији пришла је и Нова комунистичка партија из Зрењанина, а Броз се нада да ће се у Комунистичкој партији наћи свих 14 странака те оријентације које делују у Србији и да ће лако сакупити потписе за регистрацију.

Према његовим ријечима, услов заинтересованих за КП је био да он води партију.

Програм нове странке заснован је на искуствима раније Комунистичке партије, али у новим условима који подразумјевају и приватизацију и европске интеграције.

„Прихватамо све што је било добро и избацујемо све што је било лоше", казао је Броз, додајући да је намјера КП да се све обрадиво земљиште да људима који хоће да га обрађују. „Види се да је народ спао на најниже гране, јер неколико људи држи све у својим рукама", казао је он, додајући да је најважније да свако ко ради, живи од свог рада.

Броз је увјерен да на политичкој сцени Србије има мјеста за партију комунистичке оријентације, пошто је, како је рекао, у Србији много комуниста који су задржали своја убјеђења али нису хтјели „у ове комунистичке секте". Такође, политика лијеве оријентације јача и у свијету, и у Европи и у окружењу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog